|
Kategoria: Maszyny i urządzenia -> Maszyny dla przemysłu spożywczego
Kraj: Polska
  • konsola ocynkowana ogniowo
• hak ze stali kwasoodpornej
• dostępne na tor 60,3 i 48,3
nośność waga tor
250 kg 1,35 kg 60,3
250 kg 1,25 kg 48,3[...] Szczegóły...  KW350 to jarzyniarka z własnym napędem, służy do rozdrabniania różnych gatunków warzyw i owoców przez tarcie, krojenie na plastry i kostki. Urządzenie składa się z członu napędowego, korpusu, pokrywy ze wsypem i dociskaczem oraz zestawu tarcz roboczych. Maszyna wyposażona jest w wyłącznik zatrzymujący silnik przy podniesionym dociskaczu.[...] Szczegóły...  W ofercie Obram znajduje się wiele urządzeń procesowych. Podstawowe z nich to:
- Stacje mycia C.I.P.
- Pasteryzatory: mleka, śmietanki, serwatki, wody technologicznej i inne
- Termizatory
- Układy do odzysku ciepła
- Układy membranowe
STACJE MYCIA C.I.P.
Stacje mycia OBRAM przeznaczone są do mycia i dezynfekcji chemicznej wyposażenia technologicznego, zbiorników procesowych oraz rurociągów technologicznych w zakładach przemysłu spożywczego w systemie zamkniętym C.I.P.
Budowa[...] Szczegóły...   Klipsownice półautomatyczne pneumatyczne - typ PA-90-J
(na wózku jezdnym)
Półautomat podwójnego klipsowania stosowany w małych i dużych zakładach przetwórstwa spożywczego. Przystosowany do wszystkich typów osłonek o kalibrze 30-100 mm, a dla osłonek poliamidowych także większych średnic.
Klipsownice półautomatyczne są mechanicznie sprzężone z nadziewarką (pompą farszu), a poprzez połączenie elektryczne steruje pracą nadziewarki - przekazując jej sygnał podania[...] Szczegóły...   Wykorzystując swoje doświadczenie w budowie rurowych wymienników ciepła, konstruktorzy z KATES zastosowali własne rozwiązanie systemu rur, pozwalające na zmniejszenie gabarytów całego urządzenia, uniknięcie naprężeń cieplnych wynikających z dużych różnic temperatur przepływających czynników oraz co najważniejsze, stworzenie wąskiej strugi obrabianego cieplnie produktu.
Ten ostatni warunek pozwala na zachowanie dużej burzliwości przepływu nawet gęstej cieczy, a[...] Szczegóły...  Różnego rodzaju piece, między innymi:
* piece wsadowe,
* piece obrotowe,
* piece tunelowe,
* piece konwekcyjne /cukiernicze, piekarnicze, gastronomiczne/.
Proponujemy Państwu piece o różnej powierzchni wypiekowej, w zależności od Państwa potrzeb i możliwości produkcyjnych. Podobnie jak wielkość pieca możemy dostosować się jeśli chodzi o rodzaj zasialania /energia elektrycznam gaz, olej/.[...] Szczegóły...  PIECE OBROTOWE
Piece wykonane są z wysokiej jakości stali nierdzewnej przeznaczone dla piekarń i cukierni, gdzie powierzchnia stanowi problem. Na życzenie klienta palnik montowany jest z prawej lub lewej strony. Prosty w obsłudze i czytelny panel sterujący może posiadać regulatory elektro-mechaniczne bądź klawiaturę cyfrową. Ustawia się na nim temperaturę, czas wypieku oraz czas zaparowania komory wypiekowej. W przypadku panelu elektronicznego istnieje możliwość przygotowywania[...] Szczegóły...  W swojej ofercie firma Techmet posiada
Oparzelniki zanurzeniowe
Oparzelniki na wisząco ( wodne )
Szczeciniarki kołyskowe ( do 40 szt/h )
Szczeciniarki bramowe ( do 150 szt/h )
Szczeciniarki śrubowe ( powyżej 150 szt/h )[...] Szczegóły...   Po procesach magazynowania żywca, głuszenia i wykrwawiania, oparzania i szczecinowania oraz czyszczenia sztuki trafiają na część czystą ubojni i rozpoczynany jest proces obróbki.
Wamma porzez zespoły podestów rynien a także przenośniki zapewnia zwiększenie wydajności pracy zachowując ergonomię a także wszelkie wymogi BHP.[...] Szczegóły...  Dozownik objętościowy DV
Dozownik objętościowy DV służy do nalewania dowolnego rodzaju płynu o dowolnej lepkości takich jak: wody, soki, oleje, miody, kremy, lakiery, keczupy, pasty BHP, pasty typu Cif itp. jak i również płynów zawierających ciała stałe, w dowolne opakowania. Napełnia odmierzając ustawio-ną objętość.
Dozownik jest produkowany w czterech typach:
- DV - 50, - DV - 500, (cyfry oznaczają maksymalną
- DV - 1000, - DV – 3000, DV-5000 dawkę płynu[...] Szczegóły...
|
|